Kategoriarkiv: Just nu (nyss)

Informationshämtning/givande av UEAB

Hällstad Bygdegård den 1 juni klockan 1900

För att ge och få information om alla delar som påverkar grävningen av el/fiber i Hällstad så vill UEAB att vi så många som möjligt möter upp på ett stormöte om den planerade dragningen.

Det gäller bland annat:

  • Planerad schaktsträcka (stam)
  • Stationsplaceringar
  • Skåpsplaceringar
  • Stentipp
  • Upplagsplats för material
  • Placering av ändutrustning för fiberanslutningen inne i huset
  • Grävning på ”tomten” (serviser)
  • Ta del av information om kända hinder på fastigheten (berg, interna ledningar mm)
  • Markintrång, servitut och ersättning

Detta gäller alla fastighetsägare som vill ha fiber och i vissa fall fastighetsägare som inte valt fiberanslutning men påverkas av dragningen av stomnätet.

För att om möjligt effektivisera hanteringen så att UEAB kan få underlag, för alla delar i arbetet, så håller vi till i Hällstad Bygdegård den 1 juni klockan 1900. Vi gör det enkelt, alla som närvarar får höra samma information.

Möt upp
Hällstad fiberförening
ordf Bosse Söderberg
0321-51623

Årsmötet har hållits

Ordförandeklubba

Maj 2016

2015 är lagd till handlingarna. Nu skall vi vara morot och piska i olika roller så att vi ser ljuset komma. UEAB har nu tagit upp Hällstad som projekt och påbörjat jobbet. En preliminär stamkartering har gjorts som är för både el och fiber eftersom det är bägge delarna som är i vårt område. Efter sommaren och när det närmar sig våra fastigheter kommer vi att kalla till möte och där bjuda in experter som kan tala med bönder på bönders vis. Vi skall få veta och förstå vad som krävs för att vi skall kunna ta del av det vill ha del av – Tv, telefon, internet…

Vi skall försöka hålla denna sidan aktuellt uppdaterad när det händer.

Styrelsen tackar alla och önskar en skön fortsättning

Aprilnytt

alle

 

 

Föreningsnytt Hällstad Fiber april 2014

Den nya styrelsen har påbörjat sitt arbete med att arbeta fram hur vi snabbast och till bästa kostnad kan erbjuda alla medlemmar ett fibernätverk. Ett par arbetshypoteser bearbetas för att vi så snart som möjligt skall kunna ge våra medlemmar ett underlag till beslut. Med lite flyt så ser det just nu ut som att vi skall kunna redovisa detta i maj månad på ett extra medlemsmöte.

Under tiden så vill vi gärna ha in fler intresserade medlemmar. Årsmötet beslutade att avgiften för medlemskap är 100 kr samt en insats (eftersom vi är en ekonomisk förening) på 100 kr. Så sätt in 200 kr på bankgiro 243-9842 och ange namn och fastighetsbeteckning. Stadgarna anger att det bara finns en medlem per fastighet.

Tänk på att också prata med dina grannar, och försöka få så många som möjligt att bli medlemmar. Det är inte förpliktigande att gå vidare med en aktiv anslutning, utan detta kan man bestämma senare. Men det är bra att få in så många medlemmar som möjligt, för enklare kommunikation, och för bättre prisförhandlingar. Insatsen får man tillbaka om man vill lämna föreningen senare.

För er som vill veta allt om fiberföreningar, så finns det en hel handbok att förkovra sig i på följande webbplats: http://sjuharad.coompanion.se/fiber/. Där kan ni läsa allt om föreningsarbetet. Viktigt att fundera över är bland annat hur vi säkrar att vi får lov att dra fibern över aktuell mark.

Vi har också haft en träff med föreningen Nitta Fiber. Vi pratade bland annat om hur man kan förstå den förlust den innebär rent ekonomiskt att vi just nu har många olika abonnemang såsom fast telefoni, mobil telefoni, tv-abonnemang mm. Alla dessa kostnader ersätts senare istället av den månadsavgift som fibern kommer att kosta, för nätet och för tjänsterna i nätet. Denna månadskostnad innebär jämförelsevis en besparing, samtidigt som vi får en bättre funktion: en stabil supersnabb kommunikation. Vi håller på att arbeta fram en liten kalkyl som visar detta.

Hör gärna av er med frågor och funderingar! Styrelsen kan nås antingen via e-post (info@hallstadfiber.se) eller på telefon: Bosse Söderberg, ordf, tel 0321-51623

Njut av vårvärmen!
Hälsningar Styrelsen

Hällstad Fiber har stöd av
l_7h

Nu startar inbjudningen till Informationsmötet

peeping_at_the_door

Nu har vi gjort underlaget och vidtalat personer så att vi kan ha ett startuppmöte med information och tid för allas funderingar och frågor. Har du inte redan fått en så kommer alldeles snart en inbjudan i din brevlåda och sedan är det enkelt att slå en kort signal på telefonen och meddela ”Jag (vi) kommer…”.
Vi vill vet hur många som kommer och gärna fastighetsbeteckning.

För att det inte skall finnas några flaskhalsar så går det bra att anmäla sig per telefon, mail eller via formuläret på webbsidan www.hallstadfiber.se. Du hittar en länk till den vid kontaktuppgifterna.

Väl mött